Η ιστορία της Βίβλου σε 5 λεπτά

η ιστορία της βίβλου σε 5 λεπτά

Αγία Γραφή, Άγιες Γραφές, Θεία Γραφή, Γραφή, Γραφές, Iερά Γράμματα ή Βίβλος, χαρακτηρίζεται το σύνολο ή «βιβλιοθήκη» κειμένων θρησκευτικού χαρακτήρα. Το σύνολο των βιβλίων που συγκροτεί τον χριστιανικό κανόνα της Παλαιάς Διαθήκης (1ο μέρος της Αγίας Γραφής) και Καινής Διαθήκης (2ο μέρος της Αγίας Γραφής), προέκυψε από την ανάγκη να καθοριστούν τα βιβλία εκείνα που εκφράζουν αυθεντικά την πίστη της Εκκλησίας, ώστε να αποκλειστούν μεταγενέστερα ψευδεπίγραφα έργα, που περιείχαν μη αποδεκτές ή και αιρετικές διδασκαλίες.

Η Ορθόδοξη Εκκλησία δέχεται συνολικά 76 βιβλία. Δηλαδή 27 της Καινής Διαθήκης και 49 βιβλία της Παλαιάς Διαθήκης.

Σύμφωνα και πάλι με την Ορθόδοξη Εκκλησία, η Βίβλος είναι «θεόπνευστος και ωφέλιμος προς διδασκαλίαν». Είναι «αλάθητη και αυθεντική». Είναι «αποκαλυμμένη αλήθεια». Περιέχει δηλαδή αλήθειες που είναι αποκαλυμμένες από τον Θεό στους συγγραφείς τους με την έμπνευση και τον φωτισμό του Αγίου Πνεύματος.

Κι όμως, οι πιστοί έχουν μια τάση να αποφεύγουν να τη διαβάσουν. Ίσως φταίει που είναι πολλά τα βιβλία και η γλώσσα δύσκολη, ίσως να φταίει που περιγράφονται πολλά άσχημα πράγματα εκεί μέσα, αλλά πώς θα γνωρίσουν τη θρησκεία τους κι ακόμα περισσότερο τις επιθυμίες του Θεού, αν δεν τη διαβάζουν; Η Μέρα της Κρίσης μπορεί να έρθει από στιγμή σε στιγμή και ο Κριτής δεν θα δεχτεί δικαιολογίες.

Θέλοντας να βοηθήσουμε όσο μπορούμε τους συνανθρώπους μας για να κερδίσουν την αιώνια ζωή, φτιάξαμε αυτό το βίντεο που δίνει την περίληψη των ιερών βιβλίων κι ελπίζουμε να αποτελέσει έναυσμα για περισσότερη μελέτη.

Το βίντεο που ακολουθεί είναι του Lloyd Evans, ενός πρώην Μάρτυρα του Ιεχωβά. Ο υποτιτλισμός αλλά και το κείμενο που μόλις διαβάσατε είναι από το ελληνικό κανάλι στο Youtube, «I Dream Of Logic»

Απολαύστε το βίντεο:

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το κοσμικό ημερολόγιο: Ο άνθρωπος υπάρχει στη Γη μόνο λίγα δευτερόλεπτα!

Ο Carl Sagan μιλάει για τον Αρίσταρχο και τον Χόυχεν

Richard Feynman: Η αβεβαιότητα της γνώσης