Η επικρατέστερη επιστημονική θεωρία για το ξεκίνημα του Χριστιανισμού

Πως ξεκίνησε ο Χριστιανισμός

Ενας από τους πιο σημαντικούς σύγχρονους ιστορικούς του πρώιμου χριστιανισμού και της Καινής Διαθήκης, ο Bart Erhman, εξηγεί την επικρατέστερη επιστημονική θεωρία για το ξεκίνημα του Χριστιανισμού, σ΄ένα υποτιτλισμένο βίντεο από το Ελληνικό κανάλι στο Youtube, RealityvsMyth Gr. Συνοπτικά, στο βίντεο που ακολουθεί θα δούμε:

  • Ο Μεσσίας ή Χριστός ήταν μια αρχαία εβραϊκή υπόθεση που προσαρμόζονταν στις κοινωνικές ανάγκες της κάθε εποχής. Ο Ιησούς αρχικά ήταν ένας αποκαλυπτικός προφήτης που περίμενε το τέλος του κόσμου.
  • Για τους πρώτους χριστιανούς, ο Ιησούς ήταν απλά ένα θεϊκό πρόσωπο που ο θεός το ανύψωσε και είναι μάλλον απίθανο ο Ιησούς να κήρυξε πως ήταν ο ίδιος θεός.
  • Σύμφωνα με τις αρχαίες αναφορές οι εσταυρωμένοι δεν λάμβαναν ποτέ μια αξιοπρεπή ταφή. Η περιγραφή της Καινής Διαθήκης είναι μάλλον ανακριβής και ρομαντική.
  • Ο ισχυρισμός της ανάστασης βασίστηκε σε φήμες οραμάτων και προσωπικών αποκαλύψεων.
  • Το αρχείο από το ξεκίνημα του χριστιανισμού είναι σχεδόν ανύπαρκτο.
  • Ο Ιησούς της χριστιανικής παράδοσης συγκεντρώνει ιδιότητες που συναντάμε σε αρκετούς αρχαίους θεούς και ημίθεους. 

σ.σ: Τέτοια θέματα που έχουν να κάνουν με ελλειπείς γνώσεις για ιστορικά πρόσωπα που μάλιστα είχαν κατά τα λεγόμενα υπερφυσικές δυνάμεις, καλό είναι να προσεγγίζονται με λογική και επιστημονικότητα. Κάτι τέτοιο κάνει η αυθεντία στο είδος Bart Erhman.

Απολαύστε το βίντεο:


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το κοσμικό ημερολόγιο: Ο άνθρωπος υπάρχει στη Γη μόνο λίγα δευτερόλεπτα!

Ο Carl Sagan μιλάει για τον Αρίσταρχο και τον Χόυχεν

Richard Feynman: Η αβεβαιότητα της γνώσης