Όσο υπάρχουν αφελείς τόσο το 5G θα είναι επικίνδυνο για την υγεία του ανθρώπου

Επικίνδυνο 5G?


Τα ασύρματα συστήματα 5ης γενιάς, με συντομογραφία 5G, είναι βελτιωμένες τεχνολογίες ασύρματων δικτύων, χάρη στις οποίες οι ζώνες χιλιοστομετρικών κυμάτων προσφέρουν απόδοση έως και 20 gigabits ανά δευτερόλεπτο. Επίσης, προσφέρει απόδοση έως και δέκα φορές γρηγορότερο δίκτυο από τα 4G.

Βέβαια, η παραφιλολογία και ο επιστημονικός αναλφαβητισμός για οτιδήποτε καινούργιο μπαίνει στις ζωές των ανθρώπων, καλά κρατεί και μας κάνουν και γελάμε.

Έχουμε γεμίσει άρθρα και βίντεο στο Youtube που λένε για τις δήθεν βλαβερές συνέπειες του 5G στην υγεία του ανθρώπου χωρίς καμία επιστημονική προσέγγιση. Με λίγα λόγια, είμαστε τίγκα στους τσαρλατάνους.

Οι επιστήμονες λένε ότι το πιο σημαντικό κριτήριο για το εάν μία ακτινοβολία είναι επικίνδυνη ή όχι, είναι αν εμπίπτει στην κατηγορία της ιονίζουσας ή της μη ιονίζουσας ακτινοβολίας . Με απλά λόγια, οποιαδήποτε ακτινοβολία που είναι μη ιονίζουσα (την λέμε και μη ιοντίζουσα) είναι πολύ αδύναμη για να σπάσει τους χημικούς δεσμούς.

Βέβαια, όλα αυτά είναι ψιλά γράμματα για τους συνωμοσιολόγους, τους τρομολάγνους και τους ηλίθιους που εμπορεύονται σκευάσματα που δήθεν μειώνουν την ακτινοβολία και σε σώζουν από τις "βλαβερές" συνέπειες.

Για του λόγου το αληθές, ο Mad Sc1ent1st, ο Έλληνας youtuber (επιστήμονας) που ασχολείται με τέτοια θέματα, ανέβασε ένα άκρως διδακτικό βίντεο που με βάση την επιστήμη (υπάρχουν όλες οι επιστημονικές πηγές κάτω από το βίντεο), ακυρώνει όλους αυτούς που αρέσκονται στην επικινδυνολογία.  Βάλτε καφεδάκι και απολαύστε το βίντεο:

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το κοσμικό ημερολόγιο: Ο άνθρωπος υπάρχει στη Γη μόνο λίγα δευτερόλεπτα!

Ο Carl Sagan μιλάει για τον Αρίσταρχο και τον Χόυχεν

Richard Feynman: Η αβεβαιότητα της γνώσης